ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ
ΚΟΙΝΣΕΠ
 Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ» με έδρα της στο Δήμο Καβάλας δημιουργήθηκε το 2014, ενώνοντας τρεις καταξιωμένες ομάδες κουκλοθέατρου με κοινό όραμα:
1.«HOCUS POCUS» - τεχνική μαύρου θέατρου, αφήγησης και θέατρου σκι ών /Θεσσαλονίκη/
2.«ΤΙΚ-ΝΙΚ» - τεχνική κούκλων μάππετ, επιτραπέζιων κούκλων /Καβάλα/
3.«ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΟΝ» - μαριονέτες /Θεσσαλονίκη/

Τα μέλη: Αγκαμαλιάν Αρσαβίρ
                Τούρτογλου Θεοδοσία
                Πατσαρασλής Χρήστος
                Αγκαμαλιάν Οφέλια
                Γεροφωκά Παναγιώτα

Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από τις κοινές και επιτυχημένες διοργανώσεις των Φεστιβάλ του Κουκλοθέατρου στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Κάθε ομάδα ξεχωριστά έχει κάνει μεγάλη και δημιουργική διαδρομή στο χώρο του κουκλοθέατρου χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και υλικά για τις παραστάσεις της.

Ο σκοπός της Κοιν.Σ.Επ “ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ” είναι η μελέτη, ο πειραματισμός και η προβολή της πανάρχαιας τέχνης του κουκλοθεάτρου στο ευρύ κοινό μεγάλων πόλεων και των Δήμων της επαρχίας.

Η έμπνευση της “ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ” αποτελεί η ανάγκη και η δίψα για ποιοτική και προσιτή ψυχαγωγία μεγάλων και μικρών, με ιδιαίτερη προσοχή στα θεάματα που παρουσιάζονται στα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Κοιν.Σ.Επ “ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ” σημαίνει εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια και σχολικές παραστάσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με άψογη οργάνωση και η εμμονή στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά!