ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ
ΚΟΙΝΣΕΠ


       

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA104


1η ΚΙΝΗΤIΚΟΤΗΤΑ (1το μέρος)
    

Η Κοιν.Σ.Επ. "Κουκλοτόπια" δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον τομέα του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου, ειδικότερα του παιδικού. Ταυτόχρονα έχει πραγματοποιήσει πλήθος εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς με στόχο την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Το 2019, στοχεύοντας στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και πιστή στο πνεύμα του καταστατικού της είχε τη βούληση να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων με στόχο πια την προσωπική ανάπτυξη των μελών της και κατ’ επέκταση άλλων ομάδων ενηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό εκπονήσαμε ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ104. Χάρη στη βοήθεια και την υποστήριξη του ΙΚΥ καταφέραμε να περατώσουμε τη διαδικασία και τελικά το σχέδιο μας εγκρίθηκε. Τίτλος του σχεδίου μας: «Εκπαίδευση ενηλίκων με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και τη διαχείριση της απώλειας μέσω του γραμματισμού και του θεάτρου».ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ERASMUS (1η ΚΙΝΗΤΗΚΟΤΗΤΑ)


Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας βιωματικό εργαστήριο στα πλαίσια της διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus + KA2 από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Κουκλοτόπια. Το εργαστήριο εντάχθηκε επίσης στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, το οποίο διοργάνωσε η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Γιαννούλα Καπλάνη. Το εργαστήριο με τίτλο “Τεχνικές Δράματος και Θεάτρου” υλοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου με εισηγήτριες την Εκπαιδευτικό ΠΕ60 – Θεατρολόγο Ευαγγελία Σταμάτη και τη Νηπιαγωγό ΠΕ60 Θεοδοσία Τουρτόγλου.

Περισσότερα...


2η ΚΙΝΗΤIΚΟΤΗΤΑ (2ο μέρος)


H 2η κινητικότητα στο Τρεβίζο της Ιταλίας (26-30 Απριλίου 2022). Ένα καταπληκτικό μάθημα: "Death Education in Classroom". Διαλέξεις και βιωματικές εφαρμογές, ξεναγήσεις σε ταφικά μνημεία του Τρεβίζο και της Βενετίας,

Περισσότερα...


2η ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, η ΚΟΝ.Σ.ΕΠ «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ» πραγμα- τοποίησε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο “Storytelling” σε 15 εκπαιδευτικούς του 17ου και 76ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA1. 

             Περισσότερα...


3η ΚΙΝΗΤIΚΟΤΗΤΑ (3το μέρος)

STORYTELLING FOR EDUCATION AND LEARNING 20-25 Ιουνίου 2022, Πράγα
Η Κουκλοτόπια ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Erasmus+ με αυτή την τελευταία κινητικότητα στην Πράγα. Συμμετείχαμε στο μάθημα "Storytelling for Education and Learning" διάρκειας 25 ωρών. Επρόκειτο για ένα καταπληκτικό μάθημα σε μια υπέροχη πόλη και, το κυριότερο, με έναν εξαιρετικό δάσκαλο, τον Carmine Rodi Falada. Αντικείμενα του μαθήματος ήταν: Η Θεωρία της Δομής των Ιστοριών, Τα Παραμύθια, Παιχνίδια και Δραστηριότητες Αφήγησης Παραμυθιών, Οι Ιστορίες και η Δομή τους στο Σινεμά, Η Δημιουργία Ιστορίας με την τεχνική των Κόμικς, Δραστηριότητες Δημιουργικής Γραφής και Ψηφιακή Αφήγηση Ιστορίας. Εκτός από το πολύ ενδιαφέρον μάθημα, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή, να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. Η ξενάγηση στην πόλη της Πράγας διοργανώθηκε από τον οργανισμό υποδοχής στη βάση της θεματικής του μαθήματος και αποτέλεσε μια πολιτισμική εμπειρία καθώς συνέδεε την ιστορία της Πράγας με την αφήγησή της! Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η Κουκλοτόπια ετοιμάζεται για τη διάχυση των αποτελεσμάτων από τον Σεπτέμβριο καθώς και την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος στη βάση της εμπειρίας και των γνώσεων που αποκόμισε από τη συμμετοχή της σε αυτό.

3η ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, η ΚΟΝ.Σ.ΕΠ «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ» πραγμα- τοποίησε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο “Storytelling” σε 15 εκπαιδευτικούς του 17ου και 76ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA1. 

             Περισσότερα...ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Κουκλοτόπια σε συνεργασία με το 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας δημιούργησε ένα Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων, που αποτελείται από γονείς, εκπαιδευτικούς και μέλη του προσωπικού του Νηπιαγωγείου.

Η δημιουργία της ομάδας αυτής συνδέεται άμεσα με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ104/Βασική Δράση 1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων. Τίτλος του προγράμματος: «Εκπαίδευση ενηλίκων με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και τη διαχείριση της απώλειας μέσω του γραμματισμού και του θεάτρου».

 Περισσότερα...


Την Τρίτη, !3 Ιουνίου, παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του 4ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας η παράσταση «Ο Χορός της Πεταλούδας» στην αυλή του Νηπιαγωγείου, σε όλη τη σχολική κοινότητα. Η Ομάδα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Κουκλοτόπια και του 4ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας. Αφορμή στάθηκε το Σχέδιο Δράσης « Διαχείριση της Απώλειας και του Πένθους στην Τάξη» που υλοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας τη χρονιά που μας πέρασε.

Περισσότερα...